קיצור ילודה - ישראל מחר
הכרזותעלינו באתר חדש! במידה ויש שאלות או תקלות מוזמנים ליצור איתנו קשרליצירת קשר
י״ט באדר ב׳ ה׳תשפ״ד | 29/03/2024
מחשבים מסלול

קיצור ילודה

י״ט באב ה׳תשפ״א (יולי 28, 2021)

קיצור ילודה

שלום לכם
ח”כ אלון טל ממפלגת כחול לבן, מודאג מכך שלישראלים יש יותר מתי ילדים, 3.1 בממוצע לכל משפחה – והוא מציע כל מני דרכים כיצד להביא לכך שהילודה בישראל תרד לשני ילדים למשפחה.
והרעיון הזה אינו מגיע רק מח”כ הזוי אי שם במפלגת כחול לבן. יותר ויותר אנשי אקדמיה וכלכלה מניחים תשתית תודעתית לכך שריבוי ילדים אינו ברכה אלא קללה, הוא הופך לנטל ומדרדר את ישראל להיות מדינת עולם שלישי.
לתדהמתי, אני שומע את הזמירות הללו גם מפי אנשים שרוממות החירות והשוק החופשי בפיהם. פתאום, אין להם בעיה עם זה שהמדינה תקבע יעדי ילודה. כמו בסין – אתם יודעים.
אז תראו חברים. האמת הפשוטה היא שמי שיפרנס ויכלכל בעוד 40 שנה, את הבחור התל אביבי שהחליט לא להתחתן ולא להביא ילדים וישב אז בבית אבות כל שהוא, מי שישלם אז את כל הכסף שיעלה להחזיקו, הוא הילד החרדי שחולק עכשיו חדר אחד עם עוד 5 אחים.
אימו של הילד הזה עובדת כמו חמור כדי לפרנסו, כל המשפחה חיה בצמצום רב כדי שאבי המשפחה ילמד תורה.
הם משלמים את המיסים שרוב אזרחי ישראל משלמים, משום שמס הכנסה משלמים העשירונים העליונים בלבד ורוב המיסים באים ממסוי עקיף על הוצאות שונות. כשהם קונים דירה או כל דבר אחר הם משלמים את כל המיסים.

ובנוסף הם גם דואגים לכך שהמדינה שלנו תישאר מדינה יהודית כי בלעדיהם כבר מזמן היינו מפסידים במירוץ הדמוגרפי.

אבל נחזור לכלכלה. איכשהו, הכלכלה הישראלית נמצאת במצב טוב ביחס למתרחש ברוב כלכלות המערב, השקל הישראלי הוא החזק במטבעות וכל החכמולוגים שמנסים לגייס תירוצים כלכליים כדי לצמצם את הילודה, לא מבינים שילודה מעודדת את הכלכלה ולא פוגעת בה.
אנשים עם משפחות וילדים, מגיעים בדר”כ לרמה כלכלית גבוה יותר. זה נשמע מוזר אבל זו עובדה שכבר פירנסה כמה וכמה מחקרים ויש לה הסבר כלכלי.

אבל בשורה האחרונה אני רוצה לומר לכם שהסיפור כאן אינו כלכלה אלא אמונה.
התפיסה שילודה פוגעת בכלכלה היא תפיסה אתאיסטית/קומוניסטית לפיה השפע העולמי הוא משחק סכום אפס.
לכן המדינות הקומוניסטיות לא אוהבות ילודה – כי יותר ילדים זה יותר פיות להאכיל מאותו שפע שיש לחלוק – ומכאן שערך השוויון הוא כמובן הערך העליון.
כולנו יודעים לאיזה עושר כלכלי הביאה הגישה הזו את כל המדינות שאימצו אותה…
לעומת זאת, הגישה האמונית, זו שכתובה על כל דולר – in god we trust
מבינה שעושר מקורו ביצירת שפע חדש – שפע יש מאין. שפע שבא מתוך יוזמה, מתוך אמונה בעתיד, מתוך אופטימיות – שפע שבא מתוך חיבור למציאות – והמציאות היא שמו החילוני של בורא עולם.

ומה מבטא את כל האופטימיות הזו והאמונה הזו – טוב יותר – מלהביא עוד ילד לעולם.
ילדים זה שפע.

להתראות מחר – בחמש על חמש.

שתף את הפוסט:

7 תגובות

השאר תגובה